Veckans vikt

torsdag 14 mars 2013

Alternativ till Google Reader?



Fasen, min favvo-funktion Google Reader ska tas bort, av nån konstig anledning, och jag behöver en bra ersättare. Någon som har tips på vilken jag ska använda istället?

Det är alltså där jag läser bloggar jag följer, istället för att gå in på allas respektive sida och läsa.. en RSS-läsare i datorn helt enkelt.

Tips?

7 kommentarer:

  1. Jag svarar på min egen fråga med att lägga in en länk till en sida med förslag:
    http://lifehacker.com/5990456/google-reader-is-getting-shut-down-here-are-the-best-alternatives

    Jag har testat den som heter Breaking News, enkelt att installera och administrera.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Ja det kan säkert funka också, men jag gillade den totala överblicken som Google Reader ger och den ser lite liknande ut på Breaking news.
      Kan ju kolla blogloving som alternativ om jag inte skulle fastna för BN.

      Tack!

      Radera
  3. Jag håller på att testa Feedly (http://www.feedly.com).
    Både gillar det och inte gillar det. Kommer nog att bli bra, även om jag tycker det är fruktansvärt korkat av Google att lägga ner Reader. Bloglovin' funkar väl bara om blogginnehavaren har anslutit sin blogg, eller har det ändrats?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är det du inte gillar med Feedly?

      Bloglovin har jag inte orkat kolla än, men det är nog som du säger, att man måste vara ansluten.

      Jag testar http://www.netvibes.com just nu, jag vet inte om det var det de kallade Breaking news först, för nu hittar jag inte det alternativet.
      Det är som sagt lite liknande Reader, men inte riktigt ändå.

      Jag förstår inte VARFÖR de tar bort en så bra funktion som Reader? Besparingar var en anledning hörde jag, men en smärre proteststorm kanske kan sätta stopp för det, frågan är bara vart man ska storma?

      Radera
    2. Jag vill ha en lista, som i Google Reader, där ALLA finns med. Nu får jag bara en liten del av listan, hittar inte resten, och vet inte om det är för att ingen har skrivit, eller för att jag bara inte får se det. GR var ju för fasen det bästa med Google... GAAH!
      Jag skrev på i förra veckan...

      Radera
    3. Håller med, Reader och mailen är de funktioner jag använder varje dag. Jag skrev på två listor igår, men det är väl tveksamt om det hjälper..

      Jag installerade Feedly igår också, så nu kör jag både den och Netvibes parallellt. Har inte hunnit lista ut vilken som är bäst (sämst) än dock..

      Radera