Veckans vikt

fredag 8 juni 2012

Oopsies, äggbröd eller LCHF-bröd - kärt barn har många namn!

Jag har många gånger tänkt testa det här "brödet", men aldrig fått tummen ur. Kanske ska göra det i sommar. Någon annan som testat som kan ge utlåtande?

Det är för övrigt ett LCHF-bröd, men som vanligt, mycket proteiner i som är super för oss opererade!
Bild lånad från http://www.dietdoctor.com


Antal: ca 6-8 stycken
Tid: 35-40 minuter

Ingredienser:
3 ägg
100 gram färskost typ Philadelphia
½ krm salt (smaksak hur mycket du vill ha)
1 tsk bakpulver


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Separera gulorna från vitorna och vispa dem till ett hårt skum och vänd ner saltet mot slutet. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med färskosten och bakpulvret.

Vänd ner färskostsmeten i vitorna försiktigt med en sked eller slickepott, så att luften stannar kvar i blandningen. Klicka ut smeten på (smörat) bakplåtspapper och grädda i 25 minuter.

De blir fluffiga i ugnen, men när de ligger framme och svalnar blir de lite plattare igen. 

Ät bröden precis som du vill; antingen med vanligt smörgåspålägg, pajfyllning eller pizzatopping. Du kan även använda dem som fikabröd med t ex grädde med bär, eller lite kanel och kardemumma.
Jag tror för egen del att de kan funka superbra som "langos" med räkor, gräddfil, stenbitsrom, hackad rödlök och eventuellt lite riven ost.

Oopsies går utmärkt att frysa in och du kan direkt från frysen och lägga dem i brödrosten!