Veckans vikt

fredag 5 november 2010

Torsdagskorv a' la Falu

Tordagskvällens middag blev falukorv med blandade grönsaker i ugnen och för att piffa till lite extra fick det sällskap av fetaost och salvia.

En halva Falukorv i stora bitar
Broccoli i bitar
Färska champinjoner i halvor
En halv purjolök i bitar
En rödlök i klyftor
Lägg allt i en ugnsform och blanda runt.
Smula en halv bit fetaost över blandningen och krydda med salvia (om man vill), lite salt och svartpeppar.

Häll över matlagningsgrädde efter smak, jag tog 2,5 dl, och glöm inte reda av den med lite mjöl så den inte skär sig.
In i ugnen tills grönsakerna är genomstekta, typ en halvtimma lite drygt.
Vi körde på varmluft i 200 grader i 20 min, sänkte till 175 resten av tiden.

Serverades med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar